MENU

Eerste hulp bij een conflict op het werk; 2 tips

4 april 2024

Conflict op het werk? FAIR Advocaten verleent eerste hulp en geeft u alvast 2 tips!

Als werknemer draagt u verantwoordelijkheid voor uw taken en probeert een mooie loopbaan op te bouwen. Daarbij zijn de juiste randvoorwaarden van essentieel belang. U moet zich immers vrij en veilig kunnen voelen op de werkvloer.

Hoe anders is dat wanneer er sprake is van een conflict met een collega, leidinggevende dan wel een terugkerende klant. Regelmatig zijn er cliënten die zich in dat vaarwater bevinden en bij één van onze arbeidsrechtspecialisten aan de bel trekken. Wat wij van hen horen? Dat je met lood in je schoenen naar het werk gaat, wanneer er onmin is op het werk.

Die onmin kan gelegen zijn in verschillende oorzaken. Discriminatie, sociale onveiligheid, onheuse bejegeningen, maar ook conflicten over prestaties, ziekte, of uw loon. Misschien werd u verrast door wat uw leidinggevende te zeggen had tijdens een beoordelingsgesprek of wordt u de dupe van het feit dat u een misstand aan de kaak stelt.

Tips!

Wat is wijsheid?

  • Leg alles vast. Een werkgever legt zoveel mogelijk vast ten aanzien van incidenten, gesprekken of conflicten. Het is belangrijk dat u dat ook doet. Leg zoveel mogelijk schriftelijk vast, zodat u er in een later stadium eventueel een beroep op kunt doen.
  • Een vertrouwenspersoon. Betrek een vertrouwenspersoon bij gesprekken met uw werkgever. Als deze functie niet bestaat binnen uw organisatie, vraag de werkgever om iemand aan te wijzen als vertrouwenspersoon. Zo staat u er in conflicten niet alleen voor en heeft u iemand die u in vertrouwen kunt nemen en tegelijkertijd kan dienen als klankbord.

Bij FAIR Advocaten hebben we veel ervaring met het adviseren van cliënten in dit soort situaties. Soms verlenen wij bijstand op de achtergrond, als sparringpartner. Vaak móet het juist op de voorgrond, waarbij we voor u opkomen bij de werkgever en deze wijzen op diens zorgplicht, dan wel, diens verplichting om zich als goed werkgever te gedragen. Onze specialisten streven altijd een regeling na, maar schromen niet om te procederen bij de Kantonrechter indien nodig.

Neem contact op met FAIR

Bent u momenteel betrokken bij een arbeidsconflict? Neem contact op met ons om te bezien wat onze advocaten voor u zouden kunnen betekenen.

FAIR Advocaten
Rijswijkseplein 786
2516 LX Den Haag
070 – 204 00 28
epozdemir@fairadvocaten.nl

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram