MENU

Rijbewijs ingevorderd, wat nu?

28 december 2021

Een rijbewijs kan worden ingevorderd door de politie, bijvoorbeeld wegens rijden onder invloed of een snelheidsovertreding. Uw rijbewijs wordt dan met het proces verbaal verstuurd naar de officier van justitie van het Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). De officier van justitie dient binnen tien dagen te beslissen wat hij met uw rijbewijs doet.

Indien de officier van justitie beslist om uw rijbewijs langer in te houden, kunnen wij een klaagschrift voor u indienen. Voor het indienen van een klaagschrift hoeft u de termijn van tien dagen niet af te wachten. Indien u uw rijbewijs met spoed nodig heeft voor bijvoorbeeld uw werk, dan kunnen wij voor u , in overleg, meteen een klaagschrift indienen bij de rechtbank.

Tips!

Zodra uw rijbewijs is ingevorderd, kunt u het beste meteen contact opnemen met een gespecialiseerde advocaat. Als u zelf, zonder enige voorlichting over uw  mogelijkheden en kansen, een brief schrijft naar het CVOM, kan dat consequenties hebben op uw positie in een latere strafzaak. Let u erop dat u in de periode dat uw rijbewijs kwijt bent geen enkel motorrijtuig mag besturen, want dan pleegt u een misdrijf.

Neem contact op met FAIR

Heeft u te maken met zo een situatie? Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Het kennismakingsgesprek van een half uur is geheel vrijblijvend en gratis!

FAIR Advocaten
Rijswijkseplein 786
2516 LX Den Haag
070 – 204 00 28
info@fairadvocaten.nl

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram