MENU

Slachtofferrecht

U of uw naaste is slachtoffer van een misdrijf.  Of het nu gaat om een diefstal, aanranding, huiselijk geweld of een andere vorm van criminaliteit, de impact op uw leven kan enorm zijn. Als slachtoffer heeft u recht op kosteloze bijstand van een advocaat.

Bij Fair Advocaten begrijpen we de emotionele, fysieke en psychologische impact die het slachtofferschap met zich mee kan brengen. Wij staan klaar om u bij te staan, niet alleen juridisch, maar ook met een luisterend oor en gepaste steun. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in slachtofferzaken en kunnen u helpen bij het verkrijgen van schadevergoeding, het navigeren door het strafproces en het waarborgen van uw (spreek)recht in de rechtbank.

U heeft als slachtoffer het recht op informatie, het recht om gehoord te worden, en het recht op bescherming gedurende het hele juridische proces. Ook kunt u aanspraak maken op financiële compensatie voor de geleden schade. Onze advocaten zullen ervoor zorgen dat uw stem gehoord wordt en dat uw rechten volledig worden beschermd.

De positie van het slachtoffer in het strafproces is sinds een aantal jaren positief versterkt door de Wet ter versterking van de positie van het slachtoffer. De mogelijkheden om uw schade te verhalen zijn groter geworden en bovendien hebben slachtoffers meer rechten gekregen. De gespecialiseerde advocaten van FAIR advocaten staan u kosteloos bij.

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram